A zárfeltörés ellen most cselekedjen!

ajtó javítás

Ha beírjuk a keresőbe a zárfeltörést, egyből olyan lehetőségekkel találjuk szembe magunkat, ami arra enged következtetni, hogy bizony sokan keresnek ilyen megoldások után. Akár a saját ajtónk zárját szeretnénk magunk kinyitni, akár egy tolvaj, betörő keres így erre, ugyanazt fogja látni: miként lehet házilag, kezdőknek, hullámcsattal, gémkapoccsal, koppintással, stb. kinyitni egy zárat?

Mi ebből a tanulság? Hogy ha akarjuk, akkor képesek lehetünk rá „nem szakszerű eszközökkel” is. Ezért erre gondoljunk, amikor zárat választunk otthonra, hiszen a különböző zárfeltörési technikák már YouTube videókon is szembejönnek velünk az interneten.

 

Mit tehetünk a zárfeltörés ellen?

 

A mostani zárbetétekkel olyan előnyöket élvezhetünk, amiknek köszönhetően nem kell aggódnunk amiatt, hogy betörés áldozatává válunk. De legalábbis egy biztonsági bejárati ajtó vagy rács és hevederzár elrettentő hatással bír, illetve hosszabb ideig tart a bejutás és ez a tulajdonosnak előny! Cégünk lakatos munkákat is vállal.

 

 

zárfeltörés

Zárfeltörések Budapest városában és vidéken is gyakorta előfordulnak, de tény, hogy bizonyos helyeken muszáj többet tenni saját biztonságunkért. Erre meg vannak a megfelelő módszerek, de mindennek az alapja a megbízható zár! Mindig a minőséget válasszuk, még ha árban magasabb is lesz a tervezettnél a minőségi zárbetét vásárlás. Ha gyenge az ajtózár, akkor nem csakhogy zárat kell cserélni, ellenben az ajtó javítás is felmerülhet, illetve legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy egy új ajtót kell venni, ami jóval költségesebb, mint egy jó zár!

Egy régi zár kinyitása természetesen sokkal rövidebb időn belül mehet végbe, minden speciális eszköz nélkül is. Míg a korszerű, megbízható zárakat több vagy épp kifejezetten sok időbe telik feltörni. Nincs kétség afelől, hogy miért tanácsos a drágábbik, ám biztonságilag kifizetődő megoldásra hajlani, melyek belül igény szerint többféle lehetőségből válogathatunk.

Milyen zárfeltörési technikák léteznek Magyarországon?

Magkihúzás:

Ez egy viszonylag gyakori eljárás. Ilyenkor akkumulátoros csavarhúzóval egy edzett acélcsavart tekernek a kulcsnyílásba, és ha azt meghúzzák, máris kiszakítható lesz a zárhenger és megoldott a bejutás.

Ajtóbefeszítés:
Ebben az szituációban az ajtótok és az ajtólap közé helyeznek egy feszítő szerszámot. Ezután az erőkar révén elfeszítik a toktól az ajtót. Ezt követően a zár kibukik a fogadóból és máris nyitva az ajtó, szabad az út.

Zárbetétfúrás:
A fúrás elleni védelemmel nem rendelkező zárbetéteknél alkalmazzák úgy, hogy megfúrják a zárbetétet és ennek hatására a függőlegesen mozgó zárcsapok kiesnek. Majd ezután már könnyedén elfordul a zárhenger és be tudnak jutni.

Zárbetét törés:
Amikor nem megfelelő méretű zárbetét van beszerelve, olyankor az kilóg az ajtó síkjából. A zárbetétet jobbra-balra mozgatják egy szerszám által (pl. fogóval), hogy az eltörjön. Az sem segít, ha nem törésvédelem biztos, de egy jó minőségű zárvédő pajzs felszerelése is szükségszerű, hogy ne lehessen végrehajtani a zárfeltörést. Hangtalan, szinte észrevehetetlen módszer, ami egy-két perc alatt végrehajtható.

Zármanipuláció:
Nem olyan gyakori, de ennek ellenére viszonylag gyakorta használják a betörők ezt az eljárást. A zárfésű nevű eszközzel végzik, melyet behelyeznek a zárbetétbe, ahol a csapokat sorban lenyomogatják. Ez hasonló a kulcsos nyitáshoz, lényegében ezt utánozzák a szerszámmal.

Beütő kulcs:
A profi betörők alkalmazzák az úgynevezett bump-key módszert. Eszköze a beütő kulcs, amit be lehet helyezni a zár betétbe, de nem fordítja el, hanem egy gumikalapáccsal ütést mérnek rá. Nem csupán hangtalan maga az eljárás, ámde mindösszesen néhány másodpercet vesz igénybe. A zárbetét csapjai megzavarodnak az ütés folytán és ugyanúgy nyílnak, mintha csak az eredeti kulccsal nyitnánk az ajtót. A módszernek még  ráadásul nyoma sincs!

Mi nem ötleteket kívánunk adni ahhoz, miként végezzünk betörést, hanem arra akarjuk felhívni a figyelmet, miképp előzhetjük meg a zár feltörését. Sokszor hiába van biztosításunk, bizonyos részletek miatt elbukhatjuk azt. Pár szóban mutatjuk mire érdemes figyelni!

Mikor fizet a biztosító zárfeltörésnél?

Ezekre figyeljünk, ha biztosítást kötünk és szeretnénk, hogy betörésnél fizessen a biztosító:

– MABISZ minősítésű nyílászárók, zárak
– ablakok, erkélyajtók anyaga, vasalatok minősége
– hány ponton záródó a nyílászáró
– milyen típusú és hány zár véd
– riasztó típusa

Hogyan védekezhetünk?

Tehát a kulcs a zárfeltörések megelőzésében a felső kategóriás zárbetét, törésvédett zárbetét, de hasznos lehet egy törésvédő pajzs is, ami nem enged hozzáférést a zárbetéthez. A hevederzárak a befeszítés ellen is védelmet képesek nyújtani. Amellett, hogy a legjobb eszközöket vetjük be a betörőkkel szemben, az anyag mellett a szakszerű beszerelés, felszerelés szintén fontos! Bízza zárszerelőre a feladatot, aki ha Ön bizonytalan, biztonságtechnikai tanácsadással is segítheti a megfelelő zárak kiválasztását!

Az ajtó minősége sem elhanyagolható, mert teljesen mindegy, hogy milyen a zárbetétünk, ha egyszer az ajtónk nem alkalmas a védelemre, nem látja el érdemi funkcióját.

Finomnyitás ellen védett, törésvédett zárat szeretne? Ilyenkor a csap a csapban rendszert javasoljuk, ami másolásvédett és fúrásvédett zárat biztosít egyben!

Mi a Zárbarát zárszerviz segíthetünk abban, hogy betörés biztos legyen az otthona, ehhez pedig különböző lehetőségeket kínálunk árban és technológiában széles palettán!

Megbízhatóság
100%
Minőség
100%
Tapasztalat
100%
0 +
Év

Több mint két évtizedes szakmai tapasztalatunk biztosítja, hogy bármilyen esettel is álljunk szemben, a zarszereles sikere garantált lesz! Bennünk még nem csalódott egyetlen megbízó sem, aki a biztonság miatt keresett fel minket! A Zárbarát messze többet tud, mint pusztán a zárak forgalmazása; ha zárszerelő lakatos kell, Budapest egész területén és megannyi vidéki városban állunk rendelkezésre – betörés után is, amikor a meglévő zárszerkezet és kulcs már semmit nem ér! Hívjon bizalommal, amennyiben nincs meg a kulcs vagy egyáltalán nem nyitható Önnél a műanyag ajtó!

0
Ügyfél

Hogy milyen a reputációnk? Elégedett ügyfelek ezrei tanúsítják szolgáltatásaink egyenletes minőségét, és azokat a magas szakmai értékeket, melyeket cégünk magáénak vall. Ha védelem kell, forduljon hozzánk bizalommal, és mi megfelelő megoldást kínálunk Önnek – biztonsági zárak, biztonsági ajtók vagy kizáródás esetén, hogy egy esetben se kelljen kétségbeesnie!

0
Óra

A Zárbarátra mint egy megbízható partnerre mindig számíthat! Ha velünk szeretné biztonságban tudni otthonát, a hét minden napján, 0-24 órában, non-stop ügyfélszolgálattal állunk a rendelkezésére Budapest és Pest megye területén (III, XIII kerület stb.), valamint vidéken is. Hívjon minket telefonon, ha kizárta magát otthonról, vagy ha kedvező áron történő zárcsere zárszerelés kell!

0
Megye

Budapesten és vonzáskörzetében, valamint már 19 megyében vagyunk non-stop elérhetőek, ha a zárat illetően valami nincsen rendben! Nem kell tehát a fővárosban élni ahhoz, hogy a Zárbarátot meg lehessen keresni! Zárszerelés Dunaújváros esetében kellően gyorsan, profi módszerrel? Garanciális zárszervíz Kecskemét kapcsán? Netán magyar nagyvárosban kéne rátermett szakember komplett zárcsere esetén, mert ellopták a kulcsát? Informálódjon, tájékozódjon erről és minden más dologról is honlapunkon! Hasznos és érdemes minden szolgáltatásunkat áttanulmányozni.

Zárbarát

A Zárbarát csapata több, mint 20 év szakmai tapasztalattal nyújt egyedülálló szolgáltatást ügyfelei számára, megfizethető áron, legyen szó bármilyen munkáról is.

A zárszerviz Budapest mellett azonnal megtörténő gyors kiszállással áll ügyfelei rendelkezésére Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár városokban, illetve vonzáskörzetükben is.

Tudjuk hogy a zárszerelés zárcsere zárjavítás olykor egyáltalán nem várathat magára! Zárszerelő szakembereink garantáltan a helyszínre érkeznek igen rövid időn belül (30-60 perc). Zárszerelés, zárjavítás éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is, a lehető leggyorsabban – ahogy kell.

Elérhetőségeink

Kérdése van? Igény szerint bármilyen kérdést megválaszolunk!

zarbarat@zarbarat.hu

Segítségre van szüksége? A Zárbarát zárszerviz Budapesten vagy akár számos vidéki városban is kapóra tud jönni!

+36 30 381 3800

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük