Műanyag erkélyajtó csappantyú

ajtó javítás

Mit rejt ez az érdekes kifejezés?

Az az „apróság”, amelynek meghatározó szerepe van egész életünkben!

Ha Ön ismeri a műanyag erkélyajtó csappantyút és funkcióját, és most szeretne egy ilyet felszereltetni, hívjon minket, azonnal indulunk Önhöz, és pár perc alatt már élvezheti is előnyét: 

Zárbarát: +36 30 381 3800

Mi a szerepe a hétköznapokban?

Manapság minden családi ház, de legalábbis a legtöbb lakótelepi lakás, társasház, panellakás rendelkezik terasszal, erkéllyel, vagy hátsó bejárattal. Naponta nyitjuk, zárjuk ezeket az ajtókat, mégis vannak családok, ahol ez az erkélyajtó, teraszajtó a kertet, a játszóteret, a jókedvű nevetést, a feltöltődés lehetőségét nyitja vagy éppen a város forgatagát, és vannak családok, ahol pontosan ez az erkélyajtó jelenti a naponta visszatérő folyamatos konfliktusforrást, bosszúságot, elrontott hangulatot. Miért alakulhat ki ekkora különbség a hétköznapi életünkben? Egy nagyon egyszerű, de praktikus kis szerkezet miatt, ez pedig a műanyag erkélyajtó csappantyúnak nevezett kis alkatrész, vagy más néven csapózár, huzatzár. Mivel a nyílászáró gyártó cégek alapkivitelben e nélkül gyártják az erkélyajtókat, nekünk kell ezt felszereltetnünk. Ezzel a kis szerkezettel kevesebb probléma lesz, az amúgy is feszült hétköznapjainkban. Ismerjük meg, ezt a hasznos eszközt, hogy néz ki, milyen ajtókra szerelhető fel.

Mi az a műanyag erkélyajtó csappantyú?

Ezt a kis szerkezetet azokra az ajtókra találták ki és tervezték meg, amelyeken kizárólag csak belül van kilincs, ezért kívülről nem nyithatóak. Ilyen ajtók általában az erkélyajtók-, teraszajtók-, lodzsa. Amikor kilépünk ezeken az ajtókon, nem tudjuk magunk után bezárni, hiszen nincs semmi zár, kilincs, ami képviselné ezt a funkciót. Ilyenkor általában megkérjük egyik családtagunkat, hogy „zárjon ki”, vagyis kilincscsel zárja be belülről az ajtót. Majd ha vissza akarunk jutni a lakásba, sajnos kopogtatnunk kell, ha nem hallják meg, akkor olykor kiabálni, hogy engedjenek vissza. Arról nem is beszélve, hogy ha elfeledkeznek rólunk, állhatunk az erkélyen mindaddig, amíg nem kezdünk hiányozni valamelyik családunknak – jobb esetben nem mennek el otthonról. Addig, amíg várakozunk, csak a stressz hormonjainkat gyártjuk – főleg télen, vékony öltözetben, hiszen öt percre mentünk csak ki. Mivel nem szeretünk sem szívességet kérni, sem várakozni, így amikor kilépünk az erkélyajtón vagy teraszajtón, akkor bizony résnyire nyitva hagyjuk azt. Ha éppen dohányozni mentünk ki, akkor vagy bosszúsan bezárják az ajtót a családtagjaink, mert beszivárgott a füst (megint kizárnak), vagy úgy bemegy a lakásba a füstszag, hogy felesleges volt az erkélyre is kimenni. Hacsak, nem csapja be a huzat! Itt is több lehetőség merül fel, mert ha éppen nagyobb szél kerekedik fel és olyan erővel csapódik be az erkélyajtó, hogy kitörik az üvege akkor idegeskedhetünk újra. De a huzat miatt, bemozdulhat a kilincs, éppen annyira csak, hogy ne tudjunk bemenni (megint kint ragadtunk), vagy éppen, úgy becsapódik, hogy az előtte lévő függönyt szakítja el. Szóval szükség van valami megoldásra! Na az ilyen helyzetek elkerülésére alkalmas ez a praktikus kis szerkezet, ami relatíve olcsó termék. Szerencsére az ablak nem átjáró, esetében nem kellenek ilyen alkatrészek.

Hogy néz ki a műanyag erkélyajtó csappantyúk szerkezete?

A kívülről nem zárható ajtó külső, látható részére kerül, egy esztétikus kicsi fogantyú, úgynevezett behúzó-fül, vagy húzófogantyú, amely két kicsi csavarral szerelhető fel az ajtóra. A rögzítő csavarok nem látszanak, takarólemez fedi őket. A behúzó füllel működtetjük azt a csappantyút (más néven csapózár, huzatzár) amely az ajtószárny vasalat falcába rejtve kerül felszerelésre, teljesen láthatatlan helyen. A csukott állapotban lévő műanyagajtó-, vagy faajtó esztétikai kinézetét nem befolyásolja, ugyanis ilyenkor nem látható. Amikor behúzzuk magunk mögött az ajtót a behúzó-fül segítségével, akkor csattan be a csappantyú a szerkezetbe, ami úgy is marad. Tehát bármikor vissza tudunk jönni az erkélyről, ha bent nyitott állapotban van a kilincs. (Karbantartásként, ha évente egyszer beolajozzuk, nem lesz vele gondunk.) Ezzel mentesülünk mi is és családunk is, az erkélyajtó véletlen becsapódásától, a kint ácsorgástól és az ezekkel járó bosszankodástól. A műanyag erkélyajtó csappantyút utólag is felszerelhetjük!

Melyik erkélyajtó csappantyú szerkezetet válasszuk az ajtóra?

Eldöntöttük, hogy biztosan beszerzünk egy ilyen kis szerkezetet! De melyik lesz jó a mi erkélyajtónkra? Különböző termékek léteznek ebben a kategóriában (műanyag, alumínium). Mielőtt a tanácstalanság elhatalmasodna rajtunk, érdemes segítségül hívni a profikat, akik pillanatok alatt, megoldják a kérdést. A Zárbarát munkatársai, telefonhívás után azonnal indulnak a helyszínre, az ország szinte minden megyéjében, és pillanatok alatt a megfelelő csappantyúszerkezetet szerelik fel erkélyajtajára. Ügyeleti autónkban mindig tartunk alkatrészeket. Telefonos egyeztetés után, indulunk a helyszínre. Milyen csappantyúk vannak kínálatunkban?

műanyag erkélyajtó csappantyú

Az erkélyajtó csappantyú fajtái, választéka

Az erkélyajtó csappantyú választékát meghatározzák, a piacon forgalomban lévő erkélyajtók típusai és azok zárszerkezetei: mint például, az erkélyajtó anyaga, szárnyprofilja, annak alakja, keresztmetszeti mérete. Így a választékban megtalálható: csappantyúzár egyszárnyú műanyagajtóra, csappantyúzár egyszárnyú fa ajtóra, csappantyúzár kétszárnyú műanyagajtóra, csappantyúzár kétszárnyú faajtóra. Ezen belül, a kínálatban megtalálhatjuk, az univerzális csappantyú mellett, a különböző márkák kínálatait: a GU zárrendszerű kétszárnyú ajtókhoz való csappantyút, a SOFA-DUFA, és a SIEGENIA-AUBI egy-, illetve kétszárnyú faszerkezetekhez, és műanyagajtókhoz kínált választékát. Továbbá a MACO MULTI TREND zárrendszerhez a MACO erkélyajtó csappantyút vagy huzatzárat, a Panoráma, a Winkhaus, a SCHÜCO, stb. kínálatát. Meg kell néznünk azt is, hogy milyen típusú ajtókhoz ajánlják: dupla peremes ajtókhoz, peremreteszes ajtókhoz, stb. Tehát, kínálat van bőven a különböző anyagból készült eltérő zárszerkezetekhez kínált erkélyajtó csappantyú fajtákból, nem is csoda, ha nehéz a választás. A Zárbarát munkatársaira most is számíthat, ahogy eddig. Non-stop elérhetőek vagyunk Budapesten és 19 megyében! Hívás után azonnal indulunk és az Ön ajtajának megfelelő típusú fából készült- vagy műanyag erkélyajtó csappantyút szereljük fel ajtajára, a hozzá illő színben: +36 30 381 3800

Műanyag erkélyajtó csappantyú helyett, kívülre is kilincs

Amennyiben igény merül fel Önnél, hogy az erkélyajtóra is szeretne kilincset tetetni, akkor elsőként kimegyünk a helyszínre. Megnézzük milyen lehetőségek vannak a megoldásra. Ugyanis, ami ebben az esetben dönt, az az erkélyajtó szárnyprofil vastagsága (profil: kamrás szálanyag, amiből a tok kerete készül).  Az erkélyajtók szárnyprofiljának optimális vastagsága 8 cm. (Bejárati ajtók esetében, ez lehet 12 centiméter is. ) Ha ilyen vastagságú az Ön erkélyének szárnyprofilja, pillanatok alatt megoldjuk a kérését és kívülre is felszereljük a kilincset. Amennyiben ennél vékonyabb a szárnyprofil, akkor sajnos ez nem lehetséges. Ebben az esetben is van megoldás, csak az nem egyszerű. Ilyenkor át kell gondolni, hogy mennyire van szükségünk a kilincsre, mert ebben az esetben sokba és időbe kerülnek a további megoldások: egyik, hogy lecseréljük az Ön erkélyajtajának szárnyprofilját egy vastagabbra, ha találunk ilyet és az beépíthető a meglévő tokba. A másik megoldás pedig a nyílászáró csere. Mindkettő megoldás átértékeli a kilincs szükségességét.

A Zárbarát munkatársai több mint, 20 éves szakmai tapasztalattal, szaktudással, és biztonságtechnikai tanácsadással segítik Önt döntéseiben!

Non-stop elérhetőek vagyunk telefonszámunkon 0-24 órában!

Hívás után azonnal indulunk és megoldjuk zárakkal, nyílászárókkal, biztonságvédelemmel kapcsolatos kéréseit!

Hívjon minket bizalommal!

+36 30 381 3800

Megbízhatóság
100%
Minőség
100%
Tapasztalat
100%
Év
0 +

Több mint két évtizedes szakmai tapasztalatunk biztosítja, hogy bármilyen esettel is álljunk szemben, a zarszereles sikere garantált lesz! Bennünk még nem csalódott egyetlen megbízó sem, aki a biztonság miatt keresett fel minket! A Zárbarát messze többet tud, mint pusztán a zárak forgalmazása; ha zárszerelő lakatos kell, Budapest egész területén és megannyi vidéki városban állunk rendelkezésre – betörés után is, amikor a meglévő zárszerkezet és kulcs már semmit nem ér! Hívjon bizalommal, amennyiben nincs meg a kulcs vagy egyáltalán nem nyitható Önnél a műanyag ajtó!

Ügyfél
0

Hogy milyen a reputációnk? Elégedett ügyfelek ezrei tanúsítják szolgáltatásaink egyenletes minőségét, és azokat a magas szakmai értékeket, melyeket cégünk magáénak vall. Ha védelem kell, forduljon hozzánk bizalommal, és mi megfelelő megoldást kínálunk Önnek – biztonsági zárak, biztonsági ajtók vagy kizáródás esetén, hogy egy esetben se kelljen kétségbeesnie!

Óra
0

A Zárbarátra mint egy megbízható partnerre mindig számíthat! Ha velünk szeretné biztonságban tudni otthonát, a hét minden napján, 0-24 órában, non-stop ügyfélszolgálattal állunk a rendelkezésére Budapest és Pest megye területén (III, XIII kerület stb.), valamint vidéken is. Hívjon minket telefonon, ha kizárta magát otthonról, vagy ha kedvező áron történő zárcsere zárszerelés kell!

Megye
0

Budapesten és vonzáskörzetében, valamint már 19 megyében vagyunk non-stop elérhetőek, ha a zárat illetően valami nincsen rendben! Nem kell tehát a fővárosban élni ahhoz, hogy a Zárbarátot meg lehessen keresni! Zárszerelés Dunaújváros esetében kellően gyorsan, profi módszerrel? Garanciális zárszervíz Kecskemét kapcsán? Netán magyar nagyvárosban kéne rátermett szakember komplett zárcsere esetén, mert ellopták a kulcsát? Informálódjon, tájékozódjon erről és minden más dologról is honlapunkon! Hasznos és érdemes minden szolgáltatásunkat áttanulmányozni.

Zárbarát

A Zárbarát csapata több, mint 20 év szakmai tapasztalattal nyújt egyedülálló szolgáltatást ügyfelei számára, megfizethető áron, legyen szó bármilyen munkáról is.

A zárszerviz Budapest mellett azonnal megtörténő gyors kiszállással áll ügyfelei rendelkezésére Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár városokban, illetve vonzáskörzetükben is.

Tudjuk hogy a zárszerelés zárcsere zárjavítás olykor egyáltalán nem várathat magára! Zárszerelő szakembereink garantáltan a helyszínre érkeznek igen rövid időn belül (30-60 perc). Zárszerelés, zárjavítás éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is, a lehető leggyorsabban – ahogy kell.

Elérhetőségeink

Kérdése van? Igény szerint bármilyen kérdést megválaszolunk!

zarbarat@zarbarat.hu

Segítségre van szüksége? A Zárbarát zárszerviz Budapesten vagy akár számos vidéki városban is kapóra tud jönni!

+36 30 381 3800

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük