Hevederzár betét cseréje házilag

ajtó javítás

A hevederzár betét cseréje házilag precizitást és odafigyelést igényel.

Bizonyos esetekben érdemesebb szakemberre bízni. A hevederzár betétek cseréje azok számára jelent izgalmas kihívást, akik szeretnek otthonukban szerelni, barkácsolni vagy javítgatni. Akik azonnal a megoldáson gondolkodnak, amint elromlik valami, mit hogyan lehet a legkedvezőbb áron- , a leggyorsabban helyrehozni.

Ebben a cikkben azoknak az ügyfeleinknek szeretnénk segíteni, akik házilag szeretnék ezt a problémát is orvosolni. Részletes leírjuk, hogy amikor a hevederzár működésében hiba keletkezik és egyetlen megoldás már csak a hevederzár betétünk cseréje lesz, akkor milyen lépéseket kell követni ahhoz, hogy tökéletesen sikerüljön a zárbetét csere. Ha esetleg Önnek, mégsem sikerül a csere házilag, akkor sincs baj, hívjon minket00 36-30/870-2060azonnal indulunk Önhöz és befejezzük a zárbetét cserét. Nem marad a lakásának hevederzárja félig kész állapotban. A Zárbarát munkatársaiként, több mint 20 éve, Önökért vagyunk, 0-24 órában Budapest minden kerületében és 19 megyében! Ránk bármikor számíthat!

Hevederzárbetét cseréje lépésről lépésre

Mi az a hevederzár betét?

A hevederzár-szerkezet közepén elhelyezkedő zárrész, ahová a kulcsot bedugjuk. Van ahol fogaskerekes zárbetétnek, vagy zárbetét fogaskerékkel elnevezéseket használják.  Azért kapta ezt az elnevezést, mert minden hevederzár-típust, fogaskerék meghajtású zárbetét működtet. (Figyelem! A zárbetéteket nem „kell” karbantartani, gyárilag hosszútávra készültek. A bejárati ajtóra általában abban az esetben kerülnek fel ilyen zárbetétek, ha magasabb szintű védelmet szeretnénk a szimpla kilincs és zárbetét kombinációnál. Sajnos sok ajtón van szükség rá annak érdekében, hogy elkerülhessük a könnyű bejutást, hogy megakadályozzuk a betörést. Használatával, a már beépítve lévő ajtót tudja erősíteni az ember. Ezzel a zárbetéttel az ajtózár egyszerű módon egészíthető ki. De ha cserére van szükségünk pl. egy HiSec ajtónál, akkor mi a teendő?

Új hevederzár betétnél a vásárláskor mit mérjünk le?

Amikor a hevederzár-betétünk cseréjére készülünk, akkor a belső zárbetét méretét kell meghatároznunk. Ehhez először is ki kell vennünk a régi zárbetétet a helyéről a lentebb leírt módon. Amennyiben a hevederzár betétje lemezzel van rögzítve akkor a pajzs eltávolítását követően már csak a zárbetétet kell kihúznunk a helyéről. Ilyenkor nem szükséges leszerelni a teljes zárat. Amennyiben csavarral rögzül, ebben az esetben a teljes hevederzárat le kell szerelni, mivel a zárbetét az ajtóhoz van csavarozva. Itt érdemes egy picit megállnunk és elgondolkodnunk, hogy tárcsázzuk-e a szakembert. Ha úgy dönt, hogy a biztonságot választja és a Zárbarát szakembereivel végezteti el a hevederzár –betét cseréjét, akkor hívjon, azonnal indulunk: 00 36-30/870-2060. Nekünk ez a szakterületünk, a zárak világában otthon vagyunk. Amennyiben mégis a házi megoldás mellett dönt és sikerült a régi zárbetétet kivennie, akkor jöhet a hevederzár betétének mérése.

Nagyon fontos, hogy alaposak legyünk a régi hevederzárunk betétjének mérésénél, mert ezeknek az adatoknak megfelelően vásároljuk meg az újat, amit érdemes jól kiválasztani. Ha rosszul mérjük meg, mehetünk vissza a boltba, becserélni. Tehát: a hevederzár betétek esetében 3 méretet kell precízen lemérni: először is a zárbetét hosszú oldalát, ami a teljes hosszat jelenti (leggyakoribb méret a 65 mm). A másik két méret, szintén a hossz oldalon, a zárbetét záró-nyelvétől kell mérni mindkét irányban. Hivatalos tájékoztatóknál, a rövidebb értéket tüntetik fel elől. Létezik olyan, hogy mindkét irányban mért érték egyforma, ezt hívjuk szimmetrikus zárbetétnek. (A méréseinket ellenőrizhetjük, hogy a két érték összege megegyezik e, a betét teljes hosszával.)

Melyik hevederzár betétet válasszuk?  – Döntsünk a biztonság mellett!

Amennyiben úgyis szükséges a zárbetét csere, akkor érdemes a lehető legjobb minőségű hevederzár-betétet választani, ami több évtizedig védheti otthonunkat. Ebben az esetben érdemes előnyben részesíteni, a lapon-mart hevederzár-betéteket (ezek a vízszintes kulcsvezetésűek),  amelyek többféle zárnyitási módszer ellen védenek. Ilyenek például a Titán K5, RB LOCXIS, ABUS D6/D10, RB Keylocx, Elzett X-11.  A másik hevederzárbetét típus, a fogazott zárbetét (itt függőlegesen kerül bele a kulcs), könnyebben kinyitják a betörők, az úgynevezett „zárfésüléses” betörési módszerrel. Nem rendelkeznek védelemmel, így hiába szereltettük fel a másodlagos védelemként szánt biztonsági hevederzárat, ha maga a zárbetét 5 másodperc alatt nyitható, mint például az Icsa, Roto, Yis, Elzett, stb. Ezek nem rendelkeznek manipulációs védelemmel. Némelyik gyártó termékére jellemző a kulcsmásolás védelem, ami azt biztosítja be, hogy csakis kódkártya segítségével lehessen kulcsot másolni. Ez is egy szempont lehet a választásnál.

Még egy ok, amiért a legbiztonságosabb zárbetétet érdemes választani, ha már úgyis hevederzár betétet cserélnénk. Ez pedig a biztosítás, amelyet a lakásunkra, házunkra kötöttünk. Szinte kivétel nélkül, minden biztosító kizárólag akkor fizet betörés esetén, ha MABISZ minősítésű zárak vannak felszerelve, és persze egyéb elvárások is szerepelnek, amelyek biztosítóktól függően, biztosítási fokozatok szerint változhatnak. Érdemes elolvasni a biztosításunk minden betűjét, ha még nem tettük meg eddig!

hevederzár betét cseréje házilag

Mi történik, ha mégis nagyobb méretű zárbetétet vettünk?

Ha a tökéletes mérés ellenére, mégis sikerült hosszabb zárbetétet vásárolni, akkor fennáll az esélye, hogy lesz egy utunk vissza a boltba (hacsak nem netről választottuk). Ugyanis, ha 1-2 milliméter eltéréstől hosszabb az új zárbetét, akkor ki fog lógni az ajtó síkjából. Ez azért baj, mert azonnal meghiúsítottuk a biztonságos zár fogalmát, főleg ha nem is a legjobb minőségűt sikerült beszereznünk, és még törésvédelemmel sem rendelkezik.

Az ajtó síkjából kiálló hevederzár betétet – sőt más zárbetéteknél is így van -, messziről is ki lehet szúrni, egyértelműen vonzza a betörőket, hiszen a zárbetét-törés módszerével pillanatok alatt bejutnak a lakásba. Tehát a hevederzár betétek mérete, kardinális kérdés! Vásárláskor ügyeljünk a pontos mérésre, a zárbetét teljes hossza-, és két oldal közti méretekre. Ha már a biztonságot említettük, akkor a hevederzár betét cseréje házilag nemcsak a zárbetét mérésénél igényel nagy odafigyelést. A zárvédő pajzs esetében is kiemelt gondosságot kíván. Ha van egy kiváló zárvédő pajzsunk, akkor nem kell lecserélni természetesen, viszont ha gyenge minőségű, akkor pontosan az a funkciója hiányzik, amiért felszerelésre került, tehát, hogy védje a zárbetétünket. Ebben az esetben érdemes újat venni. Kizárólag minőségben gondolkozzunk, ha már van hevederzár az ajtónkon!

Hevederzár betétek kicserélése házilag, lemezes megoldás esetén

Megvan az új hevederzár betétünk, van otthon csavarhúzónk (mert másra nem lesz szükségünk ebben az esetben), kezdődhet a csere házilag!

Első lépésként, eltávolítjuk a zárvédő pajzsot. A rögzítő csavarokat csavarhúzóval kicsavarjuk. Ezt követően kihúzzuk a zárbetétet. Itt nagyon kell figyelnünk, hogy a kulcs milyen helyzetben áll. Fordítsuk el 30 fokban, hogy a zárbetét nyelve olyan helyzetben legyen, hogy ki tudjuk venni a hevederzár betétet. Az új betét majd ugyanebben a helyzetbe kerül behelyezésre. Amikor kivettük a régi zárbetétet, alaposan nézzük meg, milyen szögben áll a kulcs és a nyelv, és ugyanígy állítsuk be az új hevederzár-betétnél is. A kulcs a zárbetétben annyira legyen elfordítva, hogy a zárbetét nyelve, a zárbetét síkjában legyen. Helyezzük a helyére a zárbetétet, majd csavarozzuk vissza a pajzsot. A Miskolci hevederzár is hasonlóképpen cserélhető.

Hevederzár betétek cseréje, csavaros típus esetén

Csavaros típusú esetén nem elég a laikus kéz, hanem szakember segítségét érdemes igénybe venni, mivel ebben az esetben, a teljes hevederzárat le kell szerelni. A zárbetét az ajtóhoz van csavarozva. A Zárbarát szakemberei non-stop elérhetőek, a hét minden napján. Ünnepnapokon és hétvégén is. Mi nemcsak zárcserét, zárjavítást, zárszerelés és lakatosmunkát végzünk. 20 éves szakmai tapasztalatunk és gyakorlatunk alapján segítünk biztonságtechnikai tanácsadással is. Amennyiben igényli, szívesen segítünk Önnek olyan zár választásában, amely minden betörési technika ellen véd.

Amikor a Zárbarát munkatársaiként, mi végezzük a cserét, szívesen segítünk ügyfeleinknek minden további érdeklődésükre. Amennyiben azt tapasztaljuk szerelés közben, hogy a hevederzár-szerkezete úgynevezett „papírajtóra” vagy kínai „páncélajtóra” van felszerelve, akkor tapasztalatainkat megosztjuk ügyfeleinkkel. Hiába a drága zárbetét ráfordítás otthonunk biztonsága érdekében, ha egy ütésre, betörhető az ajtó. Vagy ha a kukucskáló kisablakon nincs rács, akkor is felhívjuk ügyfeleink figyelmét miért érdemes azt pótolni.

Bármikor szívesen állunk ügyfeleink rendelkezésére! Több mint 10 000 ügyfél, több mint 20 éves tapasztalat és szaktudás áll mögöttünk! Biztonságtechnikai szaktanácsadással biztonságossá tesszük otthonát!  Megrendelés esetén, rövid határidővel, garanciával végezzük igényes, minőségi munkánkat!

Non-stop elérhetőek vagyunk, a nap 24 órájában. Hívás után azonnal indulunk és egy órán belül a helyszínen vagyunk forgalomtól függően. Hívjon bizalommal!

Zárbarát non-stop, 0-24, ünnepnapokon is Budapesten és 19 megyében

00 36-30/870-2060.

Megbízhatóság
100%
Minőség
100%
Tapasztalat
100%
0 +
Év

Több mint két évtizedes szakmai tapasztalatunk biztosítja, hogy bármilyen esettel is álljunk szemben, a zarszereles sikere garantált lesz! Bennünk még nem csalódott egyetlen megbízó sem, aki a biztonság miatt keresett fel minket! A Zárbarát messze többet tud, mint pusztán a zárak forgalmazása; ha zárszerelő lakatos kell, Budapest egész területén és megannyi vidéki városban állunk rendelkezésre – betörés után is, amikor a meglévő zárszerkezet és kulcs már semmit nem ér! Hívjon bizalommal, amennyiben nincs meg a kulcs vagy egyáltalán nem nyitható Önnél a műanyag ajtó!

0
Ügyfél

Hogy milyen a reputációnk? Elégedett ügyfelek ezrei tanúsítják szolgáltatásaink egyenletes minőségét, és azokat a magas szakmai értékeket, melyeket cégünk magáénak vall. Ha védelem kell, forduljon hozzánk bizalommal, és mi megfelelő megoldást kínálunk Önnek – biztonsági zárak, biztonsági ajtók vagy kizáródás esetén, hogy egy esetben se kelljen kétségbeesnie!

0
Óra

A Zárbarátra mint egy megbízható partnerre mindig számíthat! Ha velünk szeretné biztonságban tudni otthonát, a hét minden napján, 0-24 órában, non-stop ügyfélszolgálattal állunk a rendelkezésére Budapest és Pest megye területén (III, XIII kerület stb.), valamint vidéken is. Hívjon minket telefonon, ha kizárta magát otthonról, vagy ha kedvező áron történő zárcsere zárszerelés kell!

0
Megye

Budapesten és vonzáskörzetében, valamint már 19 megyében vagyunk non-stop elérhetőek, ha a zárat illetően valami nincsen rendben! Nem kell tehát a fővárosban élni ahhoz, hogy a Zárbarátot meg lehessen keresni! Zárszerelés Dunaújváros esetében kellően gyorsan, profi módszerrel? Garanciális zárszervíz Kecskemét kapcsán? Netán magyar nagyvárosban kéne rátermett szakember komplett zárcsere esetén, mert ellopták a kulcsát? Informálódjon, tájékozódjon erről és minden más dologról is honlapunkon! Hasznos és érdemes minden szolgáltatásunkat áttanulmányozni.

Zárbarát

A Zárbarát csapata több, mint 20 év szakmai tapasztalattal nyújt egyedülálló szolgáltatást ügyfelei számára, megfizethető áron, legyen szó bármilyen munkáról is.

A zárszerviz Budapest mellett azonnal megtörténő gyors kiszállással áll ügyfelei rendelkezésére Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár városokban, illetve vonzáskörzetükben is.

Tudjuk hogy a zárszerelés zárcsere zárjavítás olykor egyáltalán nem várathat magára! Zárszerelő szakembereink garantáltan a helyszínre érkeznek igen rövid időn belül (30-60 perc). Zárszerelés, zárjavítás éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is, a lehető leggyorsabban – ahogy kell.

Elérhetőségeink

Kérdése van? Igény szerint bármilyen kérdést megválaszolunk!

zarbarat@zarbarat.hu

Segítségre van szüksége? A Zárbarát zárszerviz Budapesten vagy akár számos vidéki városban is kapóra tud jönni!

+36 30 381 3800

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük