A biztonságos otthon megteremtése
2017-04-05
Hogyan csináljunk betörést?
2017-05-24

Nem vitás, hogy az egyik legbosszantóbb baleset, ami az emberrel történhet, ha nem tudja kinyitni otthona, vagy egyéb ingatlana ajtaját. Hiszen régebben akár órákat is kellett várni egy szakember segítségére, betörni a saját ajtónkat pedig nem a legjobb megoldás, hiszen így a rongálódás elkerülhetetlen, mely mindenképpen komoly költségekkel jár.

Szerencsére ebben a szorongatott helyzetben is van már szakszerű és mindenekelőtt gyors megoldás. A Zárbarát csapata több, mint 20 év szakmai tapasztalattal áll ügyfelei rendelkezésére, a nap 24 órájában, a hét minden napján!

Az biztos, hogy az ajtónyitás nem egyszerű lakatos munka. Megfelelő eszközökkel kell elvégezni a műveletet, és megfelelő szaktudással. Hiszen rendkívül fontos szempont, hogy a zár maga, illetve az ajtó ne sérüljön, minimalizálva az anyagi kár lehetőségét. Ha megfelelő körülmények között orvosoljuk a bosszantó problémát, megúszhatjuk az anyagi kárt. Érdemes szakavatott segítséget kérni, mert ha az ajtó kulcsra van zárva, lehetséges, hogy csak meg kell fúrni a zárbetétet, az ajtó viszont nem sérül. Hasonló az eljárás a zár meghibásodása vagy kizáródás esetén. Megoldható tehát a sürgősségi ajtónyitás, nem érdemes saját magunknak próbálkozni, hiszen tovább fokozhatjuk a problémát, így végül jóval nagyobb kiadást generálunk, mint a szakértő segítség díja.

Esetleg meg is előzhető a probléma, vagy előre látható. Jobb félni, mint megijedni. Szakemberek szerint érdemes odafigyelni, mert mielőtt meghibásodik egy zár előjelei vannak.

Ha úgy érezzük, hogy a zár akadozik, szorul, másképp fordul a kulcs, vagy esetleg az ajtót kell nyomni vagy húzni, hogy záródjon, de akár ha szokatlan zajt hallunk a zár használatakor már érdemes szakembert hívni. Így elkerülhető a kellemetlen kizáródás. Lehetséges, hogy csak állítani kell a záron, vagy kisebb javítással megoldható a probléma. Ha viszont elhanyagoljuk akár teljes zárszerkezet cserére is szükség lehet, ami nagyobb anyagi veszteséggel járhat.

Amennyiben mégsem sikerül megelőzni a problémát és tönkremegy a zárszerkezet, eltűnik a kulcs, esetleg kizáródik lakásából, a Zárbarát csapatára mindig számíthat. Szakembereink 30 percen belül a helyszínre érnek és a legmodernebb felszereléssel, egyedülálló szakmai tudással hárítják el a problémát!

Ne feledje! A Zárbarátra mindig számíthat!

Kapcsolat