A Zárbarát élete.
2017-12-04
Hogyan válasszunk szakembert? – 1. rész
2018-03-14

Nincs jobb a Nagyi bejglijénél, és nincs szebb a Nagypapa által gondosan a talpba faragott fenyőfánál! Figyeljünk rájuk, és halljuk meg kérésüket!

Karácsony előtt minden család hatalmas összegeket költ el ajándékra, még ha az nem is olyan hasznos, de megvesszük, mert mégis valami ajándék kell. Sokszor így vagyunk ezzel, ha a nagyszülőkre gondolunk, akkor is.

Mi lehet az az ajándék, amire biztosan nem reagál egy nagyi sem így ,,Jajj, gyerekek, nem kellett volna!’’?

Naponta érkezik hozzánk olyan hívás, amikor rémült, idős ember kéri segítségünket, mert

-beszorult a zár, bent ragadt a lakásban

-piacról , sok teli cekkerrel  nem jut be az otthonába

-csak a szomszédba szaladt volna át, de a kulcs belül, kilincs nincs, kizárta magát…

…és még sorolhatnánk. Szinte minden alkalommal elmondják a Zárbarát kollégának, hogy pedig, szólt a fiának, vejének, unokájának, hogy meg kéne nézni azt a zárat, mert akad, szorul elforog… Ilyenkor nyilván a fiatal hozzátartozó ránéz, és látja, hogy itt zárcserére lenne szükség, de jól van az úgy, majd legközelebb kihívunk egy zárszerelőt. Jobb esetben valami, a lakásban található, még célszerszámnak sem nevezhető eszközzel húz kettőt a csavaron. Persze ez nem végleges megoldás.

Igaz, hogy a nagyit megkíméltük volna egy hirtelen vérnyomás emelkedéstől, ha azonnal szakembert hívunk.

Célszerű ilyenkor olyan ajándékra költeni pénzt, ami nemcsak Karácsonykor okoz örömöt, hanem az év bármely napján, mert biztonságot nyújt az illetéktelen behatolókkal szemben, nem szorul, nem akad, és egyébként pedig jelezte a nagyszülő, hogy erre bizony szüksége lenne, tehát hasznos!

Ajándék lehet egy minőségi zár, biztonsági rács stb….

A Zárbarát karácsonykor is azonnal indul, ha baj van.

Kapcsolat