Karácsony előtt, még időben.
2017-12-13

Felgyorsult világunkban egyre többször van szükségünk egy megbízható szakember segítségére. Az esetek döntő többségében már a kiválasztás folyamatánál eldől, hogy a munka végeztével, mint elégedett ügyfél dőlhetünk hátra, vagy időnk, energiánk és pénzünk is bánni fogja nem teljesen átgondolt döntésünket.

Ehhez a keresési és választási folyamathoz szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, 2 részes cikkünkben.

Az első és legfontosabb pont: szakítani kell az elérhetetlen álmokkal! 

Természetesen mindenki, aki egy munkát szakemberrel végeztet el, 3 dolgot szeretne:

GYORS, MEGBÍZHATÓ és OLCSÓ megoldást. Szembe kell nézni azonban a ténnyel, hogy még ideális esetben is maximum 2 kritérium állhat fent a felsoroltak közül, sok esetben pedig (a nem megfelelő döntés miatt) 1, vagy akár 1 sem.

Mivel a meghibásodás általában hirtelen és a legrosszabb pillanatban következik be, a megoldásra is rövid határidőn belül van szükség.

Ehhez a 21. században segítségül hívjuk „okos eszközeinket“ és elvégzünk egy gyors keresést.

Természetesen több száz, de akár több ezer találat is megjelenik a másodperc tört része alatt. Pár pontban összegyűjtöttük, mire érdemes figyelni ebben az esetben:

  • igényes, modern megjelenés. Talán mondani sem kell, az a cég, vagy szakember, aki online jelenlétére sem fordít időt, energiát, nagy valószínűséggel a munkájában sem követeli meg magától a teljes precizitást. A helyesírási hibáktól hemzsegő, elavult oldalakon szereplő cégeket, szakembereket érdemes inkább elkerülni.
  • céges adatok. Az előző pont gondolatmenetét folytatva, ma már nagyon könnyű egy jó megjelenésű weboldalt létrehozni, ami önmagában még messze nem garancia. Érdemes megnézni, hogy az oldalon fel vannak-e tüntetve az adott cég adatai (hivatalos név, cím, adószám, stb.).
  • részletes tájékozódás. Aki mélyebben szeretne utánajárni a dolgoknak, szintén van rá gyors és egyszerű lehetősége. A cégnév megadásával több ingyenes portálon is utánanézhetünk alaposabban az adott cég működésének. Például, ha egy magát nagy múltú, kiterjedt szolgáltatónak hirdető cég bejelentett alkalmazottainak száma 2, az már gyanúra adhat okot.

Sokan mondhatják, hogy kinek van ideje ezekkel a dolgokkal vesződni, mikor a segítségre a lehető leghamarabb lenne szükség?

Figyelembe kell venni, hogy a fent leírtak alig pár perccel hosszabbítják meg a keresésre szánt időt, ám komoly összegeket takaríthat meg nekünk, a stresszről, konfliktusokról és elvesztegetett időről nem is beszélve.

Cikkünk első részében általánosságban és nagy vonalakban szedtük össze a legfontosabb pontokat, a második részben szakmaspecifikus és részletesebb gondolatokat boncolgatunk.

 

Üdvözlettel: a Zárbarát csapata

Kapcsolat