A leggyakoribb tévhitek a betörésekkel kapcsolatban.
2017-09-07
A Zárbarát élete.
2017-12-04

Otthona és vagyontárgyai biztonsága érdekében nem elegendő egy megbízható zárat felszereltetni az ajtóra, hanem érdemes a biztonsági ajtó kínálta lehetőségeket is kihasználni a védelem érdekében.

De mégis hogyan válasszunk biztonsági ajtót?

Elsődleges szempont az ár és a megjelenés legyenek, vagy ennél lényegesebb tulajdonságokat is érdemes figyelembe venni?

Biztonsági ajtó esetében a legfontosabb annak vastagsága, hiszen ez nagymértékben befolyásolja a biztonsági fokozat alakulását. Az acéllemezből készült tok és a szakszerű beépítés együttesen biztosítják, hogy az ajtó ténylegesen is áthatolhatatlan legyen.

Sokan azt gondolják, hogy maximálisan biztonságos ajtó éppen úgy nem létezik, mint kinyithatatlan zár – ami természetesen egy bizonyos szintig igaz is -, de fontos, hogy a választás alkalmával törekedjünk a minél nagyobb biztonságra. Ha az ajtó szárnyrésze nem éri el a 2,5 mm-es vastagságot, akkor érdemes másik típust keresni. Biztonsági ajtó esetében az is lényeges, hogy maga a biztonsági tok vastagabb legyen 1,5 mm-nél.

Hasonlóképp lényegesek a csuklópántok, amelyek legalább 3,5 mm-es méretűek kell, hogy legyenek. Az ideális alapanyag számukra kizárólag az acéllemez, és fontos, hogy állítható és tokba süllyeszthető is legyen a csuklópánt.

Természetesen a használt zárbetéten is sok múlik, hiszen ha ez nem megfelelő, akkor hiába a biztonsági ajtó.

A behatolás megelőzése érdekében az ajtó beépítésére is ajánlott fokozott figyelmet fordítani és szakember segítségét kérni. Hiába a minőségi biztonsági ajtó, ha épp ezen az utólagos fázison kívánunk spórolni.

 

Üdvözlettel: a Zárbarát csapata

 

Kapcsolat