Beragadt zár kinyitása

ajtó javítás

Beragadt zár kinyitása szakemberrel vagy házilag?

 

beragadt zár kinyitása szaktudást igényel, ez nem kérdés. Mindemellett, teljesen természetes reakció lehet ügyfeleink részéről, hogy amikor ezzel a problémával szembesülnek, az első gondolatuk az, hogy: „ez csak egy beragadt zár, mindjárt megoldom”. Ezek után, az otthon található eszközökkel megpróbálják saját maguk elvégezni a „beragadt zár kinyitása” című házi projektet.

Több évtizeddel ezelőtt, a hosszú szárú egytollas, vagy két tollas kulcsok idejében, nem is volt ez az ötlet annyira furcsa, hiszen azok a kulcsok egyszerűek voltak és a hozzáillő zárak is. Kicsi olaj, kicsi kulcsforgatás, és kész. Az eltelt évtizedek alatt, a zárak, és a zárbetétek világa óriási fejlődésen ment keresztül mindennemű betörés elkerülése végett, de az ügyfelek számára való igaz, továbbra is: „az csak egy zár” maradt. A technika fejlődik, az előnyeit élvezzük, de az emberekbe beívódott szokás megmaradt: mindenhez értünk! Pedig a mai jó minőségű zárak, már a funkciójukat is betöltik, és megnehezítik a behatolók bejutását otthonainkba. Vagyis, még azok is nehezen jutnak át némelyik biztonsági zárbetéttel ellátott zárszerkezeten, akik a betörésre „specializálódtak”. Nem csoda, ha háztulajdonosként a hosszú próbálkozás után jön is a felismerés, hogy: „tényleg nem egyszerű a zár kinyitása, ha be van ragadva!”. Ma már hatalmas a kínálat a különböző betörésvédelemmel ellátott, különleges innovációk alapján kifejlesztett zárszerkezetek-, zárbetétek palettáján. Ha egy ilyen biztonságot adó zár esetében gondoljuk azt, hogy a beragadt zár kinyitását nem lehet nagy probléma elvégezni, akkor óriási meglepetésben lehet részünk. Ha nem nyílik az ajtó, úgy nincs ok pánikra, viszont fontos, hogy annak érdekében, hogy ne tegyünk kárt benne, jobb ezt a feladatot szakértőre bízni. Szakemberként elmondhatjuk, hogy a beragadt zárak kinyitása, több okból is igényli a szaktudást, a szakma ismeretét, és persze a gyakorlatot. Miért is? Nézzük:

Milyen okok miatt hiúsulhat meg a beragadt zár kinyitása?

Zárbarát szakembereiként, immáron több mint 20 éve foglalkozunk zárakkal, zárszerkezetekkel, az ország 19 megyéjében és Budapesten. Az évek alatt mindenféle zárral, zárbetéttel találkoztunk, és találkozunk folyamatosan, amelyeken zárjavítást, zárszerelést, zárcserét és zárszerkezet telepítést stb. végeztünk és ma is végzünk. Magas szakértelemmel és gyakorlattal rendelkezünk a zárakkal kapcsolatban, de még mi sem nyúlunk a beragadt zárhoz addig, amíg nem azonosítjuk be először is a zár típusát. Ugyanis minden zár, zárszerkezet, zárbetét márkától, gyártótól, típustól eltérő lehet, ennek megfelelően, a beragadt zár  javításhoz is másként kell közelítenünk. Továbbá az adott típus működése alapján derítjük ki a probléma okát is, hogy megoldhassuk meghibásodást.  

A zár beragadását, okozhatja például, a zárbetét-, vagy a zárszerkezet meghibásodása. Az ilyen esetekben tapasztalhatjuk, hogy nem tudjuk rendesen bedugni a kulcsot a zárba, vagy ha ez sikerül, nem forog el a kulcs. A másik jellemző tapasztalat éppen az, hogy körbeforog a kulcs, a meghibásodott zárban. Vannak zárszerkezet típusok, mint a kilincses ajtózár, amely esetében, a kulcsos nyitás sikerül ugyan, de utána mégsem tudunk bemenni a lakásba, mert a zár beragadt.

Továbbá, akkor is akadályba ütközhet a zár nyitása, ha az ajtó szerkezetében történik a mechanikai meghibásodás. Ilyen lehet például, amikor a műanyagajtó szárnyprofilja a bejárati ajtón nem a megfelelő méretben lett kiválasztva (nem éri el a 10-12 cm vastagságot). Ilyenkor, a ráháruló terhelést nem bírja, az szárnyprofil, és megváltozik a zárási görbe, vetemedhet az ajtó, „kipúposodhat”. Másik problémától is meghiúsulhat a beragadt zárak kinyitása: például, ha nem szakember szerelte fel- és állította be az ajtókeretet és az ajtót. Az ilyen irányú pontatlanság következménye, hogy idővel zárható lesz ugyan az ajtó, némi „nyúlással”, majd egyszer csak bekövetkezik a várható esemény, a zár, beragad. Egy másik típusú ok, amely a beragadt zár kinyitását akadályozza, ha beragasztották a zárat, vagy beledugtak valamit és a kulcsot nem lehet behelyezni sem. Folytathatnánk a sort azzal a problémával, hogy ha másolható kulcsunk van és azt rossz minőségben másolták, okozhatja a zár beragadását. Nagyon ritka meghibásodás, amelyet a gyártási hiba okoz, de hát valakinél az is előfordulhat: a hibátlanul működő zárszerkezet, láthatólag tökéletesen működik, majd telepítés után a kulcs mégsem funkcionál.

beragadt zár kinyitása

Beragadt zár kinyitását vállaljuk szakemberrel – magas minőségben, garanciával, jó áron!

A fenti meghibásodások mellett, mindig akadnak más egyedi esetek, amikor valami megakadályozza, a beragadt zár kinyitását. A Zárbarát szakemberei minőségi munkát végeznek, garanciával! Szolgáltatásainkat non-stop igényelhetik ügyfeleink, az ügyeleti telefonszámunkon, a nap 24 órájában: +36 30 381 3800! Legyen beragadt zárjának kinyitása, zárnyitászárszerelészárcsereajtónyitásautónyitásszéfnyitás, ajtójavítás,  lakatosmunka,  zárszerviz,  zárszerkezet telepítés, vagy bármilyen zárral, kapcsolatos munka. Telefonhívást követően, mindig azonnal indulunk a helyszínre. Non-stop elérhetőek vagyunk, sürgős esetekben, éjjel-, ünnepnapokon és vasárnap is helyszínre sietünk. Ránk mindig számíthatnak ügyfeleink! Jelenleg több mint 10 000 elégedett ügyfél számít ránk az ország szinte minden területén! Mi nemcsak megtanultuk a szakmát és több évtizedes gyakorlatot szereztünk benne, hanem lépést tartunk, a zárak világában folyó folyamatos innováció követésével. Fejlesztjük magunkat, hogy ügyfeleinknek mindig a lehető legjobb minőséget adhassuk. A mi célkitűzésünk, a 100%-os elégedettség ügyfeleink körében. Ezt a célt tűztük ki a Zárbarát Kft. indításakor, és ez számunkra ma is a legfontosabb! Ezért hoztuk létre ügyeleti elérhetőségeinket is, hogy ügyfeleink számára mi lehessünk a megoldás a zárakkal- és biztonságtechnikai kérdésekkel kapcsolatban egyaránt.  A zárszerviz szolgáltatás keretein belül biztonságtechnikai tanácsadást is nyújtunk igény szerint, hogy ügyfeleink, a legmodernebb, legbiztonságosabb eszközökkel tudjanak védekezni a betörések ellen.

 

Miért nem működnek a házi módszerek a beragadt zár kinyitásánál?

 

„Beragadt zár kinyitása házi módszerekkel, a tuti megoldások!”  Talán ezt vagy hasonló írást olvashatunk a közösségi média platformjain (Facebook poszt, Instagram és társaik). Jönnek-mennek a jobbnál jobb ötletek, megosztások, hogy hogyan oldható meg a beragadt zárunk kinyitása. Háztulajdonosként pedig faljuk a tuti biztos módszereket.  Nem kérdés, hogy jó szándékkal történtek a megosztások, nem kérdés a segítőszándék. A kérdés „csupán” a szakmaiság! Az emberek sokszor nem szakmai oldalakon tájékozódnak a szakmát igénylő problémák, kérdések megoldásai után, hanem a könnyebb utat választják. „Valaki megmondja a tutit a Facebookon!” Nézzük végig, milyen érdekes ötleteket találhatunk itt, amelyeket véletlenül se kövessünk:

Nagy kedvenc, talán az emberiség életfilozófiájának is mondható a szlogenné vált mondat: „Ami nem működik, azt be kell olajozni!” Na, igen. Vizsgáljuk meg miért nem jó ez a megoldás egy beragadt zár kinyitásánál. Beragadt a bejárati ajtó zárja, leendő ügyfelünk fogja az otthonában található napraforgó-étolajat, babaolajat, lenolajat, tökmagolajat, ami tetszik, és nehézségek árán beolajozza a zárbetétet, a zárat, vagy éppen mindent, mert az olaj mindenhová folyik. Próbálja nyitogatni, kilincselgetni, kulccsal elfordítani, de sehogy nem sikerül a beragadt zárnak a kinyitása. Az idő telik, az olaj kezd száradni, majd a kulcsot sem tudja beletenni. Annak a zárbetétnek annyi, köszönhetően a csináld magad projekteknek. Általában ekkor már várható a telefonhívás az ügyeletünk számán. Nem egyszer fordult elő, hogy munkatársaink hasonló állapotban találták a magas biztonsági zárbetéttel rendelkező zárat. Zárszerelés alkalmával mindig felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy kerüljék a biztonsági zárak olajozását! Ha mindenképp ebben látják a megoldást, használják a WD-40 terméket.

Az olaj mellett a másik kedvenc, a csavarhúzós kísérlet, hajcsatos próbálkozás. Ilyen esetekben a kísérletezés emlékére az összecsikart ajtó-, zárvédő pajzs- és zár környéke emlékezteti ügyfeleinket. Utána hívnak minket, hogy tegyünk csodát. Nem is gondolnák sokan, hogy van még tovább is. Sok ilyen esetünk volt már, mit néhány perc alatt megoldhatott volna egy szaki, de így csak további problémák merültek fel. Ugyanis, abban az esetben, ahol látszik a beragadt nyelv, ott a kreativitás utat tör magának: késpengés, bankkártyás, vonalzós kísérletek is zajlanak az ilyen esetekben. A sikertelenség az egyik gond, a másik a tönkretett zárak, drága zárbetétek használhatatlan állapota.

A Zárbarát szakemberei gyorsan, precízen megfizethető áron végeznek minőségi munkát, garanciával. Nem érdemes kísérletezni a házi módszerekkel, mert sajnos az olcsóbb megoldásnak hitt kísérletezésből fog kialakulni a kiemelkedően nagy kiadás.

A beragadt zárak kinyitása a mi szakterületünkhöz tartozik! Ahogy eddig mindig, most is bízza ránk a szaktudást igénylő munkát! Ránk mindig számíthat, a nap 24 órájában és azon is túl, hétvégén is, non-stop, Budapesten és 19 megyében!

Szükség esetén természetesen nem kell várnia napokig, jelentős várakozás nélkül állítjuk helyre az ajtók zárját a megfelelő eszközök használatával, rongálásmentesen, kulcs nélkül is!

Hívjon bizalommal, azonnal indulunk!

+36 30 381 3800

ZÁR-HOME KFT. – Minden jog fenntartva

Megbízhatóság
100%
Minőség
100%
Tapasztalat
100%
0 +
Év

Több mint két évtizedes szakmai tapasztalatunk biztosítja, hogy bármilyen esettel is álljunk szemben, a zarszereles sikere garantált lesz! Bennünk még nem csalódott egyetlen megbízó sem, aki a biztonság miatt keresett fel minket! A Zárbarát messze többet tud, mint pusztán a zárak forgalmazása; ha zárszerelő lakatos kell, Budapest egész területén és megannyi vidéki városban állunk rendelkezésre – betörés után is, amikor a meglévő zárszerkezet és kulcs már semmit nem ér! Hívjon bizalommal, amennyiben nincs meg a kulcs vagy egyáltalán nem nyitható Önnél a műanyag ajtó!

0
Ügyfél

Hogy milyen a reputációnk? Elégedett ügyfelek ezrei tanúsítják szolgáltatásaink egyenletes minőségét, és azokat a magas szakmai értékeket, melyeket cégünk magáénak vall. Ha védelem kell, forduljon hozzánk bizalommal, és mi megfelelő megoldást kínálunk Önnek – biztonsági zárak, biztonsági ajtók vagy kizáródás esetén, hogy egy esetben se kelljen kétségbeesnie!

0
Óra

A Zárbarátra mint egy megbízható partnerre mindig számíthat! Ha velünk szeretné biztonságban tudni otthonát, a hét minden napján, 0-24 órában, non-stop ügyfélszolgálattal állunk a rendelkezésére Budapest és Pest megye területén (III, XIII kerület stb.), valamint vidéken is. Hívjon minket telefonon, ha kizárta magát otthonról, vagy ha kedvező áron történő zárcsere zárszerelés kell!

0
Megye

Budapesten és vonzáskörzetében, valamint már 19 megyében vagyunk non-stop elérhetőek, ha a zárat illetően valami nincsen rendben! Nem kell tehát a fővárosban élni ahhoz, hogy a Zárbarátot meg lehessen keresni! Zárszerelés Dunaújváros esetében kellően gyorsan, profi módszerrel? Garanciális zárszervíz Kecskemét kapcsán? Netán magyar nagyvárosban kéne rátermett szakember komplett zárcsere esetén, mert ellopták a kulcsát? Informálódjon, tájékozódjon erről és minden más dologról is honlapunkon! Hasznos és érdemes minden szolgáltatásunkat áttanulmányozni.

Zárbarát

A Zárbarát csapata több, mint 20 év szakmai tapasztalattal nyújt egyedülálló szolgáltatást ügyfelei számára, megfizethető áron, legyen szó bármilyen munkáról is.

A zárszerviz Budapest mellett azonnal megtörténő gyors kiszállással áll ügyfelei rendelkezésére Budapest, Debrecen, Miskolc, Székesfehérvár, Szeged, Békéscsaba, Siófok, Veszprém, Győr, Sopron, Szombathely, Nagykanizsa, Pécs, Zalaegerszeg, Kaposvár városokban, illetve vonzáskörzetükben is.

Tudjuk hogy a zárszerelés zárcsere zárjavítás olykor egyáltalán nem várathat magára! Zárszerelő szakembereink garantáltan a helyszínre érkeznek igen rövid időn belül (30-60 perc). Zárszerelés, zárjavítás éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is, a lehető leggyorsabban – ahogy kell.

Elérhetőségeink

Kérdése van? Igény szerint bármilyen kérdést megválaszolunk!

zarbarat@zarbarat.hu

Segítségre van szüksége? A Zárbarát zárszerviz Budapesten vagy akár számos vidéki városban is kapóra tud jönni!

+36 30 381 3800

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük